CRINKLE COOKIES - SUPERGODE OG GLUTENFRIE JULEKAKER

 Fra én og samme deig får du to deilige smaker i tre forskjellige farger



Dette trenger du:

  • 375 g mandelmel
  • 280 g melis, siktet
  • 2 stk. egg (store)
  • Rød/blå/grønn konditorfarge den fargen du vil ha
  • 5 ss oboy
  • 50 g melis til å rule i

 

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 180?C. Legg bakepapir på stekebrett.
  2. Bland sammen mandelmel, siktet melis  i en bakebolle.
  3. Pisk eggene lett sammen og ha i det tørre. Bland til en samlet deig.
  4. Del kakedeigen i 3 emner. Tilsett litt konditorfarge i ett emne, oboy i ett og la det siste være naturell.
  5. Rull kakedeigen til kuler, ca. 15 g per kule, og rull i en skål med melis.
  6. Sett kulene på stekebrettet og press forsiktig ned. Flatere kaker blir jevnere stekt.
  7. Stek midt i ovnen i 15-17 minutter og avkjøl på rist. Mandelkakene skal være lett sprø på utsiden, med en seig og myk kjerne når de er spiseklare. Oppbevar mørt og tørt.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

snart er det Jul og det betyr mye som frister for de små med cøliaki

Smultringer

Boller Tangzhong metoden