Kanel snurrer

 



Ingredienser

500 gram elda 
100 gram smelter bremyk 
3 dl lunketvann 
2 dl gresk yougert 
1 dl sukker 
4 ts fiberhusk 
1 pk tørrgjær 
1/2ts salt 
1/2 ts kardemomme 

Kanelfyll 
50 gram bremyk 
1dlsukker 
2 ts kanel 

Pensling 
1 egg 
Perlesukker

Fremgangsmåte

Bland vann og fiberhusk og gjær til blir en gelé 

Bland så alt tørre

Ha då i yogert

Bland i gelé i

La stå ca 8 min på kjøkkenmaskin 

Deigen skal være litt klissete

Hev så i ca 3o minutter 

Ta litt olje på henda eller plast kjevlen

Bruk helst en bakemate 

Kjevle eller trykk ut i tykkelsen du vil ha

Bland så halv smeltet bremyk med sukker og kanel og smør så utover deigen

Rull så deig sammen og del opp i tykkelsen du vil ha dine snurrer

Sett så til heving ca 1 time

Sett ovnen på 225 grader

Pensle egg og ha på perlesukker

Steik sånn ca 15 min til de er gylne

Strø gjerne på melis 💗

Spises best varm/ lunket men også god kald

Frys gjerne disse før de blir helt kald



Dæm e jævli goo sa han på 14 år med cøliaki




Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

snart er det Jul og det betyr mye som frister for de små med cøliaki

Smultringer

Boller Tangzhong metoden