Boller Tangzhong metoden
900 gram Toro fin kakemix og exstra for når du baker ut5 dl melk
2 egg
100 gram sukker
25 gram fersk gjær
1 ts kardemomme
1/2 ts salt
150 gram smør
Smør, kanel og sukker til fyll
Egg til pensling
Start med Tangzhong jevningen. Ha 100 gram mel og 4 dlmelk i en kjele, og visp godt sammen. Jevningen skal varmes opp på middels varme til den blir som en litt tykk grøt. Jevningen skal ikke koke. Veldig viktig!Nå må drn kjøles helt ned til slt er kaldt dette er veldig viktig venta ca 3 timer gir glemte og sjekke i mellomRør ut gjær i resten av melken som er kaldTilsett alt i bakebollen utnom smøretSå elt all i ca 5 min ta smøret i kalde terninger i røren og elt ca 10-15 min den skal bære klissete ikke ha i mere melDekk i plast og sett i et halv kaldt rom i over natten (satte min i kottet )Strø litt mel på benken og kna sammen. Bruk minst mulig mel her. Del deigen i to like store deler. Kjevle ut deigen til en stor firkant jeg brukte fingrene og klappa det utover gikk fint det å hadde ingen anelse hvor kjevla er etter jul og smør utover smør, sukker og kanel.Jeg brukte halve på boller fir å teste til fastelaven og delte opp 7 store og klappa de sammen lett i fingra dette er kliss så bruk hansker istede for mel og ikke slå de for hardtSett så på heving under plast ca 60 minutterForvarm ovnen til 225 grader.Benytt over og undervarme
Visp lett sammen ett egg evt melk hva du foretrekker selvPensle og sett på steiking midt i ovnen tid de er gylnebrune ca 15-20 min spørs på ovnen dinTrenger tid og tålmodig for dette mrn resultatet hva tiptop og smakte ikke glutenfri yeyJeg har ikke testet ut annet mel eller tørr gjær men virker sikert det å
Kommentarer
Legg inn en kommentar